Acasa / Piata de capital / Cum pot să investesc pe piața de capital din România?

Cum pot să investesc pe piața de capital din România?

Daca doriți să investiți pe piața de capital, trebuie să contactați un intermediar (societate de servicii de investiții financiare sau instituție de credit) sau o societate de administrare a investițiilor. Societatea de servicii de investiţii financiare va cumpăra şi/sau va vinde instrumente financiare în numele dumneavoastră. Societățile de administrare a investițiilor distribuie (vând) sau răscumpără de la investitori unitățile de fond.

Înainte de a alege un intermediar, verificați întotdeauna ca acesta să fie înscris în Registrul public al instituției (disponibil pe site). Prin acest demers simplu, vă veți putea asigura ca intermediarul pe care il alegeți este autorizat sa furnizeze serviciile de investiții financiare pe care le-ați solicitat. Înainte de a încheia contract cu intermediarul ales, solicitați acestuia informații despre serviciile oferite și costurile aferente acestora (comisioane, tarife etc.).

În Romania, intermediarii care pot furniza servicii de investiții financiare pot fi: societăți de servicii de investiții financiare, autorizate de ASF (cunoscute sub denumirea SSIF); instituții de credit autorizate de Banca Naționala a României (B.N.R.); societăți de servicii de investiții financiare si instituții de credit autorizate sa furnizeze servicii de investii financiare de autoritățile competente din statele membre UE.

Creative Commons License   Această operă este pusă la dispoziție sub Licență Creative Commons Atribuire 4.0 Internațional