Acasa / Obiective

Obiective

Revista de Studii Financiare (RSF) este o publicație științifică periodică care permite accesul liber, fiind disponibilă cititorilor on-line fără a impune bariere de natura financiara, legala sau tehnica, având la bază principiul menținerii integrității conținutului lucrării. Cititorii pot descărca, copia, printa sau indica texte din cadrul lucrărilor fără să ceară permisiunea autorilor. Aceasta este în concordanță cu definiția BOAI (Budapest Open Access Initiative) privind accesarea liberă a lucrărilor de cercetare publicate fără impunerea unor condiții.

Revista este publicată semestrial iar acceptarea lucrărilor pentru publicare urmează o procedură de selectare anonimă și imparțială, bazată pe evaluarea riguroasă a fiecărei lucrări în parte, de către referenții acesteia.

Revista găzduiește lucrări din sau cu preocupări legate de domeniul financiar, scrise atât în limba română cât și în limba engleză, de către autori provenind din mediul financiar precum: asigurări-reasigurări, piața de capital, pensii private dar și din alte medii precum cel academic, al afacerilor etc.

Lucrările transmise spre publicare pot fi teoretice, empirice sau experimente în care sunt abordate teme relevante din domeniile de cercetare menționate mai jos.

Domeniile de cercetare incluse sunt:

 • domeniul asigurărilor-reasigurărilor, piața de capital, pensii private, domeniul bancar;
 • guvernanță corporativă;
 • contabilitate și audit;
 • management general și marketing;
 • domeniul afacerilor cu legătura sau cu implicații în mediul financiar;
 • macro și microeconomie, politica economică națională și internațională, relevante pentru domeniu financiar;
 • managementul riscurilor financiare și operaționale;
 • managementul riscurilor operaționale generate de sistemele informatice;
 • managementul fenomenelor sistemice asupra sistemului financiar;
 • managementul crizelor asupra sistemului financiar;
 • comportamentul consumatorului de servicii financiare;
 • alte arii de cercetare în domeniul financiar.

Revista își propune să ofere sprijin profesional pentru toți cei care realizează cercetări științifice în domeniul financiar și să încurajeze dezbaterea științifică și schimbul liber de idei, scopul acesteia fiind promovarea schimbului de experiență între cercetătorii din România și între aceștia și cei din comunitatea internațională a serviciilor financiare.

Persoanele interesate pot citi, descărca, imprima, copia, cita, căuta pe site, integral, toate aparițiile revistei. Articolele pot fi folosite de cititori în orice scop legal, pe baza principiului menținerii integrității conținutului articolului. Revista nu percepe taxe pentru primirea, procesarea sau publicarea articolelor. Autorii pot folosi licențe de tipul Creative Commons pentru a specifica drepturile de utilizare a articolului. Drepturile de proprietate intelectuală aparțin integral autorilor.

Creative Commons License   Această operă este pusă la dispoziție sub Licență Creative Commons Atribuire 4.0 Internațional