PROCES DE RECENZARE

Stimați autori,

Vă mulțumim pentru interesul arătat publicației noastre.

Revista de Studii Financiare apreciază contribuția dumneavoastră sub forma articolelor, a comunicărilor scurte, a studiilor de caz, a recenziilor de carte precum și sub orice alta formă care poate să aducă o contribuție valoroasă pentru dinamica sectorului serviciilor financiare, a afacerilor din domeniu și, în cele din urmă, pentru întreaga societate.

Procesul de recenzare are la baza principiul double blind peer review, membrii comitetului editorial vor face o evaluare inițială desemnând recenzorii cu expertiza adecvată pentru o analiză amănunțită a lucrării. Recenzarea va fi făcută simultan de către doi membri ai Consiliului Științific. În caz de balotaj, articolul este recenzat de către un al treilea.

Recenzorii sunt aleși astfel încât specializarea acestora să corespundă temelor lucrărilor depuse. (Numai redactorul-șef se ocupă de procedura peer review pentru a asigura confidențialitatea).

Recenzorii vor evalua lucrările pe baza următoarelor criterii:

  • Originalitatea lucrării;
  • Maximum trei coautori per lucrare;
  • Utilizarea corectă a metodologiei;
  • Rezultatele cercetării sunt prezentate în mod clar și sprijină concluziile formulate de către autori la finalul lucrării;
  • Sursele bibliografice indică cercetări anterioare care sunt relevante pentru subiect.

Atât autorul (autorii) cât și recenzorii rămân anonimi în procesul de recenzare. Recenzorii nu vor corecta sau edita lucrarea primită pentru evaluare.

Referitor la originalitatea articolului, autorul va trebuie să-şi ia măsuri corespunzătoare pentru a evita plagiatul, indiferent de formele sale: involuntar, auto-plagiat, însuşire voluntară a ideilor altor persoane.

Procesul de recenzare va dura, în mod obișnuit, circa 45 zile calendaristice. Ca rezultat al acestui proces, autorii vor fi informați cu privire la statutul lucrării: acceptată, acceptata cu revizuiri minore, acceptată cu revizuiri majore sau respins. Ca rezultat al acestui proces, autorii sunt invitați să țină cont de recomandări și să finalizeze lucrarea fie pentru a fi inclusă în lista de așteptare pentru publicare fie, eventual, pentru a o îmbunătăți și a continua procesul de recenzare.

BAZE DE DATE INTERNAȚIONALE

Această operă este pusă la dispoziție sub Licență Creative Commons Atribuire 4.0 Internațional

CONTACT